Waarom de farmaceutische industrie niet te vertrouwen is

Midden jaren zestig sloeg de opkomende consumentenactivist Ralph Nader alarm over het feit dat de automobielmakers volgens hem bewust auto's van mindere kwaliteit en lagere veiligheid produceerden. Op die manier werden consumenten, zonder dat ze het vermoeden, ertoe gedwongen op sneller een nieuwe auto te kopen. De econoom George Akerlof maakte hiervan gebruik om zijn theorie van "markets for lemons" op te zetten waarbij verkopers altijd beter geïnformeerd zijn over het product dat ze aan de man brengen dat de kopers.

ma, 22/02/2021 - 11:46
0 comments

Boeknotities: The Open Conspiracy: What Are We to Do with Our Lives? door H. G. Wells + Video

Heel veel mensen lijken te denken dat covid een geheim complot is van enkele steenrijke mensen om de wereld te hermaken ("the great reset"). Dergelijke mensen worden nu vaak "wappies" genoemd: de nieuwste term gereseveerd voor iedereen die iets te kritisch is om het "officiële" covidverhaal. Nu maken de wappies inderdaad een heel grote fout. Niet dat er geen complot is, dat complot is er wel degelijk. De fout die ze maken, is dat ze denken dat het complot volkomen geheim is.

do, 18/02/2021 - 15:17
0 comments

Een kritiek van de moderne wetenschap

Henry Bauer is één van de belangrijkste critici van de manier waarop "tegenwoordig" wetenschap wordt beoefend. Hij komt tot de onthutsende vaststelling dat de wetenschap meer en meer losgekoppeld is geworden van de realiteit, wat in het licht van de ervaringen met "covid19-wetenschap" een ronduit angstwekkend vaststelling is.

do, 11/02/2021 - 09:55
0 comments

Verdachte overlijdens, deel 21: beoefenaars van alternatieve geneeskunde

Deze editie is een vervolg op de vorige die handelde over het (verdachte) overlijden van Jeff Bradstreet, een dokter die gebruik maakte van alternatieve vormen van geneeskunde en tevens groot tegenstander van vaccins. De lijst van verdachte overlijdens van holistische beoefenaars van de geneeskunde is in feite opmerkelijk lang. Bradstreet maar het topje van de gigantische ijsberg. Er is zelfs een website die een lijst bij houdt. De lijst begint in 2015 en loopt intussen tot 2020 en telt inmiddels al 104 namen. Hier gaan we:

ma, 01/02/2021 - 17:02
0 comments