Verdachte overlijdens (deel 15): Abraham Lincoln & The Lincoln Conspiracy

za, 01/02/2020 - 22:39
0 comments

Voor Kennedy was er Lincoln. Nu was Lincoln uiteraard voor Kennedy: hij was ongeveer 100 jaar eerder dan Kennedy president van de Verenigde Staten. Dat is niet waar ik het over wil hebben. Wat ik bedoel is dat Lincoln 100 jaar voor Kennedy het slachtoffer was van een complot vanuit de overheid zelf.

Lincoln heeft, net als Kennedy overigens, zijn voor- en tegenstanders. De film The Lincoln Conspiracy werd duidelijk gemaakt door mensen met veel sympathie voor Lincoln, in tegenstelling tot ondergetekende die na veel lectuur tot de conclusie is gekomen dat Lincoln verre van de heilige was die velen van hem hebben gemaakt.

Maar dat is niet de reden waarom ik deze film post. Evenmin wil ik het hebben over de beweegredenen van de samenzweerders. Wat mij vooral interesseert in deze film zijn de modus operandi die door de groep werden gebruikt; modus operandi die, als je andere complotten - zoals de moord op de Kennedy's en Martin Luther King, maar ook 9/11 - dieper bestudeert, vaak geheel of gedeeltelijk terugkomen (Peter Dale Scott maakt bvb. een vergelijking tussen JFK en 9/11. Voor een vergelijking tussen JFK en de Oklahoma City Bombing is dit boek interessante lectuur).

De vergelijking met de moord op Lincoln is in dit verband zeer instructief. Als de samenzweerders in 1865 de technieken blijkbaar al vrij stevig onder de knie hadden, moet het dan nog verwonderen dat het meer dan 100 jaar later sommige complotten en false flags met nog meer efficiëntie buiten het bewustzijn van het grote publiek kunnen worden gehouden, zeker als ze daarbij ook nog eens de hulp krijgen van de de meeste intellectuelen en de mainstream media?

Welke zijn nu deze modus operandi?

- het gebruik van dubbelgangers/patsy's die op de een of andere manier het zwijgen worden opgelegd: Booth, Lee Harvey Oswald, Mohammed Atta, Timothy McVeigh...
- schijnprocessen of -onderzoeken: proces van de Booth's "mede-samenzweerders", Warren Commissie met hun single bullitt theorie waar minstens 3 leden van de Commissie zelf niet in geloofden (LBJ geloofde evenmin in die theorie, terwijl Richard Nixon het allemaal bullshit noemde), 9/11 Commissie die volgens de voorzitters gedoomd was om te falen ("set-up to fail") enz...
- het manipuleren of doen verdwijnen van bewijzen: 18 pagina's van Booth's dagboek, de Zapruder-film, de camera's aan het Pentagon of in de gevangenis van Epstein net op het moment dat zogenaamd zelfmoord pleegt...
- het negeren van bewijzen en getuigen die niet in het officiële verhaal passen: te veel om op te sommen.
- technieken om participanten het zwijgen om te leggen: zie het einde van de film, of met betrekking tot de moord op Kennedy lees dit boek.
- het mysterieus overlijden of verdwijnen van getuigen en betrokkenen: de verdwijning van de echte Booth, de vergiftiging van kolonel Baker, het dood van Barry Jennings of John O'Neill (en vele anderen) m.b.t. 9/11.
- ....

Meer weten.

Nog meer weten.