Het COVID19-vaccin: de waanzin voorbij.

di, 28/07/2020 - 14:39
0 comments

Wordt het AstraZeneca, CureVax, Moderna of Johnson & Johnson. Of nog iemand anders? Aangetrokken door de belofte en realisatie van enorme winsten (20 tegen 1?) zijn intussen al talloze bedrijven bezig met het ontwikkelen van vaccins tegen COVID-19 (eigenlijk tegen Sars-cov2). Diverse landen, inclusief ons land, en de EU hebben al vaccins besteld terwijl ze nog ontwikkeld moeten worden, het niet duidelijk is of ze werken en er al helemaal geen zicht op de vraag of ze bijwerkingen hebben. Merkwaardig dan ook dat bedrijven als AstraZenaca nu reeds immuniteit hebben verworven.

Het is een heel bijzondere situatie. Wat is virus betreft, wordt nu uitgegaan van een nultolerantie, en is men blijkbaar van plan maatregelen te nemen tot het aantal nieuwe besmettingen effectief tot nul is gereduceerd. Of de mensen die besmet geraken, ziek worden of niet (en veruit de grote meerderheid heeft van het virus totaal geen last of heeft slechts heel milde symptomen), is niet van tel. Een toch wel héél extreme toepassing van het voorzichtigheidsprincipe.

Maar als het over de vaccins gaat wordt datzelfde principe volledig overboord gegooid. Men wil zelfs de volledig bevolking vaccineren - los van de vraag of de werkzaamheid van het vaccin en los van de gevolgen op vlak van de gezondheid. Dat is gewoon belachelijk. Als men weet wie de kwetsbare groepen zijn, en men heeft daar een heel goed idee van, zou het vaccineren van die groepen moeten volstaan. In dit verband is het des te merkwaardiger dat de testen met de coronavaccins bijna exclusief gebeuren met gezonde vrijwilligers. Op die manier kan men eigenlijk niet uitmaken of het vaccin ook werkt bij kwetsbare groepen, aangezien hun immuunsysteem veel zwakker is.

Eén ding is dan ook duidelijk: de maniakale mars naar het vaccin heeft niets met de volksgezondheid te maken.

Laten we ons meer specifiek kijken naar Johnson & Johnson.

Johnson & Johnson werkt niet enkel aan vaccins, volgens dit persbericht, maar ook aan de screening van mogelijke anti-virale middelen. Dat gebeurt in samenwerking met het Rega-Instituut voor Medisch Onderzoek (KU Leuven). Het Rega-Instituut is het instituut waar Marc Van Ranst de baas van is. Al deze anti-virale zogenaamde geneesmiddelen hebben sterke nadelige bijwerkingen; en zouden volgens David Crowe overigens bijgedragen hebben aan het hoog aantal doden

Uit( het persbericht:

Johnson & Johnson meldt vandaag de selectie van een primair kandidaat-vaccin uit de onderzochte vaccinconstructen tegen COVID-19 waar het sinds januari 2020 aan gewerkt heeft; de significante uitbreiding van het bestaande partnership tussen Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson en Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA); en het snelle opschalen van de productiecapaciteit van Johnson & Johnson met als doel wereldwijd meer dan één miljard doses van een vaccin te verstrekken.

Laat overigens bezinken: J &J werkt dus al sinds januari 2020 aan een vaccin toen er nog helemaal geen sprake van een pandemie was. Wat een vooruitziendheid!

Johnson & Johnson werkt dus samen met Barda. Barda is een interessante instelling. Het is officieel een Amerikaanse overheidsinstantie dat een leidende rol speelt in de zoektocht naar een vaccin. De instelling werd geleid door Rick Bright, maar die nam in april van 2020 op een bijzonder moment toch wel, om nog onbekende redenen ontslag. Dat deze instelling deze rol speelt, is op zijn minst merkwaardig te noemen, omdat de instelling zeer onbekend was tot nu toe. Normaal zou men denken dat de CDC, de FDA of de NIH de hoofdrol zou spelen.

Wat is Barda? Barda werd opgericht in 2006, om de V.S. te verdedigen tegen mogelijke vormen van bio-terreur. Het agentschap kwam er in de nasleep van de aanvallen van 9/11 en de anthrax-aanvallen die daarop volgden. Waarom het uiteindelijk vijf jaar heeft geduurd op de instelling op te richten, is een raadsel. Het enige wat de instelling gedurende zijn veertienjarig bestaan gedaan lijkt te' hebben is het uitdelen van overheidscontracten aan de farmaceutische industrie om vaccins te ontwikkelen tegen oa. griep, Ebola, en Zika-virus. Veel succes lijkt het daarmee niet gehad te hebben. Al zal het de winsten van de farmaceutische industrie geen kwaad hebben gedaan.

De nieuwe directeur Gary Disbrow is eveneens een interessante figuur. Hij werkte aan een vaccin voor HPV (nog zo'n succesvolle operatie). Hij kreeg ook geld (wie niet?) van de Bill & Melinda Gates Foundation. Hij was verder nog budgetdirecteur van Project Bioshield. Het project was bedoeld om vaccins aan te kopen en op te slaan in geval van een terreuraanslag met biowapens. 

BARDA lijkt overduidelijk een organisatie te zijn - de banden met de BMGF zijn vrij extensief - om het geld van de belastingbetaler naar Big Pharma (Moderna, J & J...) te sluizen, in ruil voor....dat is helemaal niet zo duidelijk.

In feite passeren de vaccinmakers dus drie keer langs de overheidskassa (los nog van de winsten die ze opstrijken op de beurs): ze krijgen steun bij de ontwikkeling van vaccins, de overheid garandeert vervolgens de aankoop van grote hoeveelheden tegen een prijs die bepaald wordt door de producenten zelf, en ten slotte verkrijgen ze immuniteit als het misloopt. Die immuniteit is er overigens gekomen omdat de schadeclaims zo groot waren, dat de producenten allemaal bankroet zouden zijn. Het is één van de grofste vormen van "crony capitalism", en het is dan ook bizar en wraakroepend dat net links zo'n groot voorstander van (verplichte) vaccinatie is. (Hier is een goed voorbeeld van zo'n linkse idioot). Zij houden zich liever bezig met het "cancelen" van zij die het niet met hen eens zijn.

Het kan natuurlijk zijn dat het allemaal goed bedoeld is. Dat onze beleidsmensen er echt van overtuigd zijn dat een vaccin de enige oplossing is tegen COVID19 en dat we slechts met een vaccin terug normaal kunnen gaan leven. En dat de miljarden die er tegenaan worden gegooid absoluut nodig zijn. Maar er zijn toch maar weinig redenen om dat te geloven. Een werkend en veilig vaccin ontwikkelen kost minstens tien jaar; en dan nog is er geen garantie; zeker niet tegen een coronavirus, waar nog nooit een werkend vaccin tegen is ontwikkeld.

Bovendien wordt er gewerkt via een totaal nieuwe methode, waar bijzonder geheimzinnig over wordt gedaan. Het is ook niet duidelijk of één spuit volstaat of dat er meerdere nodig zijn. In zulke omstandigheden de vaccinatie verplicht stellen is de waanzin voorbij.