Bizarre verhalen, deel 2: enkele merkwaardige "slachtoffers" van terreuraanslagen

zo, 03/05/2020 - 22:47
0 comments

Terreuraanslagen zijn een plaag in Europa, al is die plaag dankzij een andere soort plaag, tegenwoordig op exponentiële wijze afgenomen. Wat volgt zijn twee verhalen over de lotgevallen van een aantal bijzondere "slachtoffers" van deze aanslagen (h/t Ole Dammegard).

De eerste is Chris Pawley. Pawley overleefde de bomaanslag van 22 mei 2017 in Manchester om vervolgens van nabij de aanslag van 17 augustus 2017 met een truck mee te maken in Barcelona. Die aanslag werd gepleegd door de 22 (!) jarige Younes Abouyaaqoub. Pawley maakte dus op een tijdspanne van minder dan 6 maanden twee terreuraanslagen mee in twee verschillende steden.

Als u dat al vreemd vindt, wat dan te denken van Julia Monaco? (Ja de naam is wel degelijk Monaco). Die deed nog één beter. Ze was betrokken bij: 

- de aanslag in Barcelona
- de aanslag op London Bridge
- een aanslag in Parijs, meer bepaald toen een politieman werd neergeslagen met een hamer aan de kathedraal in Notre Dame (ja, die kathedraal).

Dat zijn 3 aanslagen op 3 maanden tijd, in 3 verschillende steden. Monaco is afkomstig uit Melbourne, Australië. Ze was op reis doorheen Europa. De reis was de moeite waard, vermoed ik. Overigens vond er in 2018 nog een aanslag plaats in Melbourne zelf. Of ze daar ook bij was of alweer op reis, is niet bekend.