Boeknotities: The Coming of Neo-Feudalism: A Warning to the Global Middle Class door Joel Kotkin

Dit boek van Joël Kotkin verscheen in april van 2020, in het midden van de Coronacrisis dus. Zelden was een boek zo actueel. Het schrikbarend scenario dat in het boek wordt geschetst, lijkt zich vlak voor onze ogen af te spelen, ook al is er in het boek geen sprake van een virus. Maar de aanval op de middenklasse (denk aan de sluitingen van winkels en horeca, de toenemende werkloosheid of het onmogelijk maken van elke vorm van sociaal leven) en de opkomst van de technocratie waar die boek voor waarschuwt, wordt maand na maand, week na week, meer en meer realiteit.

Sat, 28/11/2020 - 23:01
0 comments

Boeknotities: Black 9/11: Money, Motive and Technology door Mark Gaffney

Een nieuwe aflevering van Boeknotities. Dit keer nog eens een complotboek over 9/11 (geen schrik, ik heb er nog massa's liggen). Mark Gaffney concentreert zich in dit boek op de financiële kant van 9/11, een aspect dat op een misdadige manier onderbelicht werd door de 9/11 Commissie.

Sat, 28/11/2020 - 20:54
0 comments

Verdachte overlijdens (deel 16): Philip Marshall (plus boeknotities), Beverly Eckert, John P. O'Neill

In deze editie behandelen we drie verdachte overlijdens in één keer. Op een of andere manier hebben ze alledrie een link met 9/11: Phillip Marshall die een boek schreef over de aanslage, Beverly Eckert, een weduwe van één van de slachtoffers, en John O'Neill, een gewezen FBI-agent die als veiligheidsagent verantwoordelijk voor de Twin Towers stierf toen de gebouwen instortten.

Tue, 11/02/2020 - 21:35
0 comments

Greame MacQueen: The 2001 Anthrax Deception: The Case for a Domestic Conspiracy

Deze post is een beetje anders dan een traditionele "Boeknotities"-post, maar eerder een combinatie van een normale boeknotities post en een nieuwsartikel. Het onderwerp zijn de aanvallen met anthrax die volgden de dagen en weken na 9/11. Over deze anthrax-aanvallen is eigenlijk weinig bekend. Nadat ze plotseling ophielden, viel eveneens de mediabelangstelling plotsklaps weg. Een echt onderzoek is er nooit naar gevoerd en ook de 9/11 Commissie zwijgt er grotendeels over. 

Tue, 28/01/2020 - 23:57
0 comments
Kristen Breitweiser

Boeknotities: Wake-Up Call: The Political Education of a 9/11 Widow door Kristen Breitweiser

Kristen Breitweiser is een lid van de Jersey Girls, een groep weduwen wiens echtgenoten zijn omgekomen tijdens de aanslagen van 9/11. Het boek is haar verhaal over haar gevecht om te komen tot een echt onderzoek naar deze aanslagen. Het boek is op meerdere vlakken zeer onthullend.

Sat, 17/08/2019 - 15:48
0 comments